Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că România va trimite mai mulți medici şi asistente în Italia, pentru a ajuta această ţară în lupta cu epidemia de coronavirus.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta București – Timișoara – Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români.

„Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali”, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Foto: Laurențiu Turoi

Sursă: Guvernul României