O asistentă de la Spitalul Judeţean din Deva, în stare gravă după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu coronavirus

640

O asistentă de la Spitalul Județean din Deva este în stare gravă, după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus. Mai mult, alți patru medici de la ATI sunt și ei contaminați, dar starea lor este una bună.

Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Județean din Deva, a dezvăluit totul la Digi 24.

„De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost și ei suficienți, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, și o pacientă Covid pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă și doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit și suntem convinși că așa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduință și cu un pic de mai multă suferință, din păcate”, a declarat Bianca Glodean, care este şi vicepreședintele sindicatului medicilor din Spitalul Județean din Deva.