Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open

783

Novak Djokovic (31 ani) completează tabloul semifinalelor la Australian Open 2019, obţinând o a 15-a victorie consecutivă în faţa japonezului Kei Nishikori (serie începută în 2014).

Partida dintre Djokovic – Nishikori a durat doar 49 de minute, japonezul retrăgându-se din cauza unei accidentări. S-a definitivat astfel tabloul semifinalelor, la masculin meciurile fiind Novak Djokovic – Lucas Pouille şi Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas, în timp ce semifinalele feminine sunt Karolina Pliskova – Naomi Osaka şi Petra Kvtova – Danielle Collins.

  Novak Djokovic va juca astfel a 34-a semifinală la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 6 ori și la care are în total 66 de victorii și 8 înfrângeri. 

Imediat după meci, Djokovic a spus: „Sper ca Nishikori să îşi revină repede. Sper că nu e nimic serios şi va reveni repede pe teren. Îmi pare rău pentru public că nu a avut posibilitatea să vadă un meci întreg, dar le mulţumesc celor care ne-au privit„. Kei Nishikori (29 ani) s-a retras pentru a 18-a oară în carieră în timpul unui meci din circuitul ATP, pentru a cincea oară la un turneu de Grand Slam şi prima oară în carieră.