Noi reguli pentru românii care vor să emigreze în Marea Britanie

464

Cei care doresc să emigreze în Regatul Unit vor trebui să îndeplinească, din 2021, un set de condiţii. Măsurile sunt parte a unor reglementări privind graniţele naţionale, cele mai importante de când Marea Britanie a aderat la Piaţa Comună (1973).

Marea Britanie va ”închide robinetul” pentru forța de muncă slab calificată din afara țării și va cere ca toți muncitorii străini calificați care doresc să lucreze în Regat să aibă o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și cerințele legate de cunoașterea limbii engleze, relatează Reuters. Aceste noi reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie, iar perioada de tranziție (în care rămân în vigoare aceleași reglementări și sunt negociate noile tratate comerciale cu blocul comunitar –n.red) se va încheia la 31 decembrie a.c.

Persoanele care doresc să se stabilească în Regatul Unit vor avea nevoie de un venit egal sau mai mare de 25.600 de lire sterline, calificări profesionale şi de asemenea vor trebui să vorbească engleza. Astfel, doritorii vor acumula punctele de care au nevoie pentru a îndeplini cerinţele noului sistem de imigrare post-Brexit, care tocmai a fost anunţat în presa britanică.

Lucrătorii înalt calificaţi, cum ar fi cercetătorii, vor putea emigra în Marea Britanie fără să aibă o ofertă de muncă.

”Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a scris duminică ministrul de interne britanic Priti Patel în cotidianul The Sun.