Noi dezvăluiri despre originea incendiului care a mistuit Catedrala Notre Dame

596

După ce au analizat mai multe probe, anchetatorii au dezvăluit cum s-a declanşat incendiul care a distrus parţial Catedrala Notre Dame în data de 15 aprilie.

S-a descoperit că incendiul de la Notre Dame s-a declanşat la acoperișul catedralei, potrivit CNN, care citează o sursă a poliţiei.

În urma unei analize în care au fost incluse înregistrări video și fotografii făcute de localnici, anchetatorii au ajuns la concluzia că focul de la Notre Dame s-a produs la acoperiș, spre baza turlei.

De asemenea, anchetatorii mai au în vedere două cauze potențiale ale incendiului: o potențială defecţiune a senzorului sistemului de alarmă și lifturile construite pentru lucrători.

Un incendiu masiv a izbucnit luni seara la catedrala Notre Dame, care a dus la prăbușirea turlei şi a două treimi din acoperisul edificiului. Totuşi, pompierii au reușit să stingă incendiul până marți dimineață, salvând clădirea istorică și relicvele pe care le adăpostea.

Anterior, presa franceză relata că anchetatorii consideră că un scurt-circuit este cauza probabilă a incendiului care a devastat o parte din catedrala din Paris.