La nivelul județului Prahova, în data de 21 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 278 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, una a intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 39 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 318 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 54 de prahoveni au fost confirmați cu COVID-19, unul și-a pierdut viața, iar 21 au fost declarați vindecați și externați.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 20 aprilie, au fost legitimate peste 700 de persoane și oprite în trafic, în vederea controlului, aproape 450 de autoturisme. Au fost verificați și 14 agenți economici. De asemenea, la nivelul județului au fost organizate și acțiuni de control pentru a monitoriza respectarea prevederilor Ordonanțelor militare în vigoare.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 304 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 650.000 lei. Dintre acestea, două au fost pentru contravenții în context, iar 302 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova face apel la cetățeni să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii pentru acoperirea gurii și nasului în spațiile publice.