Nicolae Ciucă, despre o posibilă candidatură la prezidenţiale: „Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida!”

393

Preşedintele PNL susţine că este prematur să se pronunţe, că trebuie aşteptate sondajele, dar că va răspunde solictărilor partidului. Ciucă a spus duminică seară că PNL şi-a propus la Sinaia „să câştige alegerile”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că acest partid este unul al ”oamenilor activi care doresc să performeze şi să dezvolte comunităţi”, dar şi ”formaţiunea care îi ajută pe cei aflaţi în impas sau la nevoie”.

Nicolae Ciucă își asumă să candideze la alegerile prezidențiale dacă forurile de partid vor decide acest lucru, dar că este prematur să se decidă acum, când mai este un an până la scrutinul pentru Cotroceni. „Voi munci şi voi trudi în orice funcţie, trebuie să ne asumăm să ducem ţara asta mai departe”.

„Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, partid cu blazon şi eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri oamenii m-au întrebat, vă angajaţi cu noi? Şi am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul. În momentul de faţă este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida. Într-un congres, într-un Consiliu Naţional, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Ştiţi care este chestiunea. Eu am declarat şi mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor, fraţilor, credeţi că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiţie care nu ştim cum se va termina? Are rost să declanşăm această campanie acum?”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liberalii vor să meargă în alegeri singuri. Sunt siguri pe ei că au candidați puternici și că vor putea să câștige la alegerile din 2024.