Nereguli majore descoperite de inspectorii ANPC în cea mai mare piață privată din Ploiești, Cocoș

1055

Comisarii de la protecţia consumatorilor au aplicat amenzi de 60.000 de lei şi au dispus retragerea definitivă ori oprirea temporară de la comercializare a unor produse în urma unor controale făcute în Piaţa Cocoş din Ploieşti, cea mai mare piaţă privată din oraş.

Comisarii au găsit, la comercianţii din această piaţă, brânză expirată, legume şi fructe mucegăite ori într-o stare avansată de degradare, dar şi produse de patiserie ambalate şi fără etichetă.

„La inițiativa comisarului șef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, în data de 13.05.2022 comisarii CJPC Prahova au desfășurat o acțiune de control in Piața Cocoș din Ploiești. Cu această ocazie au fost verificați 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficiențelor constatate au fost aplicate 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei şi 3 avertismente. Totodată, s-au dispus măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3.660 lei, precum şi de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse  în valoare totală de 178 lei”, a anunţat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficiențelor a utilizării unor spații si agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie si resturi alimentare.

Dintre principalele deficiente constatate mentionăm:

-la raioanele de branzeturi si produse carne lăzile si vitrinele frigorifice erau neigienizate corespunzator, cu depuneri de mizeri, scurgeri de lichide si resturi alimentare;
-comercializare branza de vaci cu termen de valabilitate expirat;
-comercializare produse patiserie ambalate fără etichetă;
-comercializare legume fructe depreciate, mucegăite, deshidratate;
-neconcordanțe ale informațiilor privind țara de origine la legume fructe între eticheta de raft si cea de pe ambalaj;”