Naționalele U12 ale României s-au calificat la turneele finale Tennis Europe Winters Cups. Băieții au dominat categoric turneul de calificare din Estonia

1172

Naționalele U12 ale României s-au calificat la turneele finale Tennis Europe Winters Cups. Băieții au dominat categoric turneul de calificare din Estonia

Evoluție impresionantă a naționalei U12 de băieți a României în Estonia, la Tallinn, acolo unde a avut loc unul dintre turneele de calificare Tennis Europe Winters Cups.

Echivalentul unui Campionat European pe echipe pentru jucătorii sub 12 ani, acest Winter Cups le-a oferit ocazia romînilor să-și demonstreze valoarea.

David Cristian CARTEPUTREDĂ (VIVA Tenis Club Galați), Gabriel GHEȚU (VIVA Tenis Club Galați) și Rareș Teodor PIELEANU (Asoc. Tenis Club Victor Hănescu), însoțiți de antrenorul Alexandru GHIȚĂ, au câștigat toate cele trei întâlniri, cu Letonia, Belarus și Rusia, cu același scor, 3-0, iar în cele trei întâlniri, în nouă meciuri, au pierdut doar două seturi. România a ocupat locul 1 la finalul acestui turneu de calificare și merge mai departe alături de Rusia.

Turneul final, la care participă cele mai bune opt echipe din Europa, va avea loc în Cehia, la Veska, în perioada 8-10 februarie 2019.

Calificare și pentru Naționala U12 de fete a României, care a jucat în Ucraina, la Kiev, ocupând, în final, locul 2.

Eva Maria IONESCU (AS Tenis Club Curtea de Argeș), Alessia Maria FLOREA (VIVA Tenis Club Galați) și Iris ZBRANCA (LPS CSS Constanța), însoțite de antrenorul Radu POPESCU, au început în forță turneul cu o victorie clară, 3-0, în fața Turciei, fetele noastre câștigând toate întâlnirile cu 2-0.

Mult mai echilibrat a fost meciul din semifinale, cu Italia, dar România a reușit să revină de la 0-1, și să câștige următoarele două partide în minimum de seturi, pentru o calificare în finală și, evident, calificare la tuneul final. Chiar dacă au pierdut finala de la Kiev, 0-3 cu Ucraina, echipa gazdă, fetele noastre și-au asigura prezența la turneul final, printre cele mai bune opt echipe din Europa, turneu final programat tot în 8-10 februarie, în Marea Britanie, la Sunderland.