Năstase, atac dur la Iohannis: Am ascultat cu dezgust discursul silabisit care marchează sfârşitul mandatului său

494

Fostul premier Adrian Năstase a lansat joi un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a respins cu o zi înainte remanierea Guvernului, apreciind că discursul acestuia reprezintă un argument puternic pentru necesitatea unei schimbări la Cotroceni.

„Am ascultat ieri, cu dezgust, discursul lui Iohannis, silabisit de la pupitrul Administratiei prezidentiale. Un discurs care marchează esecul mandatului său de cinci ani la Cotroceni.

Incapacitate de a lansa proiecte, incapacitate de a propune si de a organiza „mese rotunde” pe teme de interes românesc, incapacitate de a lucra cu alte institutii ale statului (cu exceptia serviciilor de informatii), incapacitate de a fi „pompier” pentru „incendiile” politice interne”, a afirmat Năstase pe blog.

Potrivit acestuia, pare că actuala criză politică este determinată de un „to-do list”, primit recent, si care avea nevoie de o regie mai amplă.

„Ceea ce este insă din ce in ce mai deranjant este stilul  de adresare al lui Iohannis – dispretuitor, lipsit de respect, calomnios. Dacă România a ajuns in situatia de acum – politică, economică, culturală, de mentalitate -, un rol important l-a avut si cel care a adăugat incă cinci ani nefericiti la cei zece in care Băsescu a condus statul român. Discursul de ieri al lui Iohannis a fost un argument puternic pentru necesitatea unei schimbări la Cotroceni”, a mai susţinut fostul premier.