Mutare spectaculoasă pe scena politică : Rareș Bogdan, iși face biroul de europarlamentar la Sibiu

1326

Rareş Bogdan, cel care deschide lista candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, a anunţat joi că va avea un birou de eurodeputat la Sibiu.

„Sunt încântat şi onorat să-i anunţ pe toţi sibienii că voi avea un birou de europarlamentar la Sibiu, deschis în Sibiu şi mă bucur să fac acest lucru. Sunt un împătimit al Festivalului Internaţional de Teatru, sunt un prieten al lui Constantin Chiriac şi Cristi Radu, sunt un om care iubeşte Sibiul, care adoră arhitectura sibiană. Nu am visat acum 12-15 ani sau chiar mai mult că voi ajunge să pot deschide, în una din aceste minunate clădiri de la Piaţa Huet, la Piaţa Mică, la Piaţa Mare, pe bulevardul Bălcescu, să-mi deschid un birou. Imediat după alegerile europarlamentare voi veni să caut un spaţiu pentru a deschide un birou de europarlamentar aici, la Sibiu. E o bucurie enormă şi o responsabilitate pentru mine. Sper din tot sufletul ca acest oraş splendid pe care l-am promovat ca ambasador în presă, dacă vreţi, şi aţi putut vedea acest lucru, am vorbit mai mult despre Sibiu, decât de Cluj sau de Alba Iulia, eu venind din judeţul Alba, de la Ocna Mureş, mutându-mă la Cluj cu familia, acum mă consider şi un sibian”, a declarat Rareş Bogdan, într-o conferinţă de presă.

„Asta se va întâmpla, vom câştiga alegerile europarlamentare şi nu există îndoială în acest sens”, a spus el. Rareş Bogdan a susţinut că în Parlamentului European se va „bate” pentru ca libertatea presei şi de expresie „să fie garantate” în România.

„Cu siguranţă mă voi bate pentru a intra în Comisia pentru drepturi şi libertăţi şi voi încerca pe de-o parte să apăr libertatea (…) presei, libertatea de exprimare, libertatea de întrunire într-o ţară unde, din păcate, în ultimii doi ani de zile am asistat la nenumărate momente în care puterea a încercat să devină absolută în raport cu presa şi cu cetăţeanul. (…). Mă voi bate pentru ca libertatea presei, libertatea de expresie să fie garantate în această ţară. Şi mă voi bate ca în fiecare seară să existe minim un domn sau doi care o fac de ani de zile, fără a avea ceva cu dânşii, să mă critice în continuare, de cele mai multe ori pe nedrept, dar să poată să o facă. Pentru că altfel nu cred că va exista democraţie în România”, a spus Rareş Bogdan.

„Atmosferă FABULOASĂ la Sibiu! Un oraș cu ceva special, cei care ați trecut pe aici știți despre ce vorbesc! Nu credeam că voi fi atât de emoționat, mai ales că am fost aici și ca turist, și ca jurnalist, realizator TV, sau ca și consumator de teatru. Sibienii sunt direcți, nu pierd vremea cu floricele, au un umor special, mușcător. Se uită la tine în ochi, să te cântărească, și dacă observi că au în colțul gurii un mic zâmbet (mic de tot, căci ei sunt foarte serioși de regulă) știi că ești pe drumul cel bun. Organizația PNL de aici e foarte vie și am zărit câțiva puști extrem de inteligenți, cu idei colosale, alaturi de varstnici profunzi si plini de incredere si speranta. Mă înclin!
Iar primarii de aici, ce sa spun, pot da lectii despre cum se atrag fondurile europene! La Rasinari, Saliste, Miercurea Sibiului, Avrig, Medias, Selimbar, Seica, Orlat, Gura Raului, Blajel, Cisnadie, Biertan, Brateiu, Sadu, Rau Sadului, Arpas, Copsa Mica, Axente Sever, Cristian, Tilisca, Pauca, Apoldu de Jos SUNT locuri unde romanii nu au stat niciodata decat in picioare! Aici e o parte a Romaniei profunde care nu moare niciodata si nici nu se preda! ” – Rareș Bogdan despre Sibiu.

Și Raluca Turcan, aflată la Sibiu alături de acesta, a făcut o declarație pe tema aceasta :

” Aflat astăzi la Sibiu alături de Președintele PNL, cea mai vocală și cunoscută voce în bătălia cu PSD, Rareș Bogdan, a transmis angajamentul său de sprijin pentru sibieni în primul lui mandat de europarlamentar.

Candidatul de pe prima poziție pe lista PNL pentru alegerile din 26 mai și-a anunțat totodată intenția de a deschide în Sibiu un birou de europarlamentar pentru a fi permanent conectat la proiectele de dezvoltare ale acestei comunități și pentru a le susține în Parlamentul European.

Atât Ludovic Orban, Președintele PNL, cât și viitorul europarlamentar al Sibiului, Rareș Bogdan, au recunoscut performanța politică a PNL Sibiu, i-au felicitat pe primarii si consilierii locali care au condus la rezultatele din alegeri, au apreciat munca președintei Consiliului Județean Sibiu și i-au îndemnat pe sibieni să fie alături de PNL la vot, în 26 mai. Toate aceste cuvinte m-au facut mândră de echipa mea, de tot ceea ce am realizat împreună.

Sibiul a fost mereu o organizație fanion în Partidul Național Liberal, este organizația care a dat Președintele României și care a obținut cel mai bun scor la alegerile parlamentare. Sunt convinsă că afinitatea sibienilor pentru politica liberală se va vedea și la europarlamentare, în rezultatul obținut.
Le mulțumesc colegilor si prietenilor liberali pentru munca și implicarea lor constantă! Performanțele organizației Sibiu li se datorează ! 
Cu toții, parlamentari de Sibiu și reprezentanți ai autorităților locale ne-am angajat să facem tot ce ne stă în puteri pentru a susține proiecte importante de interes local și național, pentru a apăra legea și drepturile românilor.

Suntem constant partenerii Președintelui României, dar și ai comunității sibiene. 

Astăzi, alături de Președintele PNL și de numărul unu pe lista pentru europarlamentare, Rareș Bogdan, ne-am reafirmat angajamentul în fața tuturor celor care ne oferă încrederea lor: 
Vom câștiga alegerile europarlamentare. 
Vom da din nou Președintele României, pe Klaus Iohannis. 
Vom obține cele mai bune rezultate la alegerile locale. 
Vom da României un Guvern competent, după alegerile parlamentare!
Toate acestea, pentru că România merită cu adevărat să fie pe primul loc. „