Municipiul Ploiești are un nou cetățean de onoare: doamna profesor universitar doctor Georgeta Mariana Filitti

480

În ultima ședință de consiliu local al Municipiului Ploiești, din 30 iunie 2021, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești doamnei profesor universitar doctor Gerogeta Mariana Filitti. Titlul i-a fost decernat doamnei profesor universitar doctor Georgeta Mariana Filitti în semn de prețuire pentru promovarea integrării culturii și societății române în spațiul european, precum și pentru promovarea cercetării autentice, cu accent pe adevărul istoric.

Doamna prof. univ. dr. Georgeta Mariana Filitti este o personalitate marcantă a culturii românești contemporane, specialist în istoria modernă și contemporană a României, traducător, prefațator, editor, cercetător, autor, coautor, lector, conferențiar, susținător al valorilor culturale romanești.

Prin donarea unor colecții de obiecte Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova și editarea celor 14 volume ale Oratoriei lui Nicolae Iorga, precum și în calitate de colaborator constant al Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga” din Ploiești, al Casei Notarilor din Ploiești și al Consiliului Județean Prahova, doamna prof. univ. dr. Georgeta Mariana Filitti a îmbogățit patrimoniul cultural autohton, contribuind la formarea și educarea celor interesați de istoria societății, a moravurilor și tradițiilor intelectuale românești.

În acest context, conferirea titlului de Cetățean de Onoare al orașului nostru vine ca un plus de prețuire și admirație pe care noi, ploieștenii, le manifestăm în fața acestui om de înaltă ținută morală și activității sale profesionale desăvârșite, transmit reprezetanții primăriei.

Doamna prof. univ. dr. Georgeta Mariana Filitti s-a arătat impresionată de acest gest al municipalității ploieștene și a mulțumit pentru conferirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, declarând totodată că iubește orașul nostru și va manifesta în continuare același atașament față de comunitatea ploieșteană.