Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, este așteptat în Parlament pentru a da explicații cu privire la suspiciunile de trucare a indicelui ROBOR

1015

Mugur Isărescu va fi chemat să dea explicaţii în Parlament despre indicele ROBOR, indice pe baza căruia sunt calculate ratele în lei. Preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, susţine că există o înţelegere între băncile comerciale pentru a truca acest indice. Potrivit senatorului ALDE, totul se face cu aprobarea Băncii Naţionale.

Senatorul ALDE a mai spus, într-o conferință de presă, că în intervalul de 15 minute în care se iau în evidență cotațiile în funcție de care se stabilește indicele ROBOR, băncile ridică dobânzile pentru ca acest indice să fie mai mare, însă după ce trece această perioadă de monitorizare instituțiile bancare fac trazactia la cotația reală care este mult mai mică.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a respins categoric acuzațiile formulate de senator la adresa Băncii Naționale și a spus că declarația lui Daniel Zamfir este un lung șir de confuzii, greșeli și rele interpretări.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.