Monica Niculescu, finalistă la dublu la Bad Homburg

107

Monica Niculescu, componentă a echipei României de Billie Jean King Cup, a jucat finala probei de dublu a turneului WTA de la Bad Homburg, după un meci care s-a întins pe durata a două zile, din cauza ploii.

Monica Niculescu și partenera sa, japoneza Eri Hozumi, au fost învinse în ultimul act al competiției din Germania de către perechea Ingrid Gamarra Martins (Brazilia) și Lidziya Marozava (Belarus), cu scorul de 6-0, 7-6(3) după o oră și 29 de minute de joc efectiv.

În semifinale, Monica Niculescu și Eri Hozumi au câștigat un meci dramatic, cu scorul de 6-7(5), 6-4, 10-8 cu Tereza Mihalikova (Slovacia) și Makoto Ninomiya (Japonia), revenind de la 5-8 în match-break, câștigând cinci puncte consecutiv.

Competiția din Germania, care s-a disputat în perioada 26 iunie – 2 iulie 2023, a avut premii totale în valoare de 259.303 de dolari.

Niculescu va juca la Wimbledon, tot în proba de dublu, alături de Nadia Podoroska din Argentina, turneul de la All England Club urmând a se desfășura în perioada 3 – 16 iulie.