Mircea Diaconu a fost prezent în Ploiești pentru o întâlnire cu alegătorii. Vezi aici principalele declarații + foto

649

Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidentiale din partea Aliantei Electorale „UN OM”, susţinut de PRO România şi ALDE la alegerile prezidenţiale de luna viitoare s-a intalnit vineri, cu alegatorii din Ploiesti în centrul orașului. 

Mor români în uniformă, care apără interesele României, sunt eroi şi mor în numele ţării. Din păcate, în România este o formă de război, cineva ucide pădurea, pământul nostru. Mor oameni apărând pământul ţării. Este o propunere, un apel deschis la preşedinte ca aceşti oameni în uniformă, în numele nostru, să fie consideranţi eroi de război„, a spus Mircea Diaconu.

Pe de altă parte, Mircea Diaconu îl acuză pe Klaus Iohannis că inventează probleme spre a-şi spori popularitatea, iar actualul sistem este creaţia sa. „Din păcate, criza în care se află lumea politică este urmare a prestației lui Iohannis, cerând, de ani de zile, „guvernul meu”. Se descalifică astfel. Dânsul trebuia să apară doar în momentul în care guvernul cădea. Să desemnezi un premier căruia i-ai primis acest lucru, este incalificabil„, a declarat Mircea Diaconu.

Nu mai vreau să-l văd cinci ani în funcţia de preşedinte„, a mai adăugat candidatul susţinut de PRO România şi ALDE la prezidenţiale.

Zece ani nu trebuie să se mai taie nimic în România. Suntem foarte mulţi cei care gândim aşa. Este o chestiune de organizare şi cred că trebuie să începem să înfăptuim. Să ne strângem şi să cerem autorităţilor. Şi noi vom muri câte puţin odată cu moartea pădurii”, spune Mircea Diaconu 

Mircea Diaconu propune un embargo de zece ani. 

„Dacă aceasta este paradisul şi averea noastră, şi cineva distruge aceste lucruri care sunt plămânul nostru, al tuturor, este o formă de atentat. Eu cred că cine ucide aşa ceva trebuie să fie judecat pentru crime împotriva umanităţii. Nu mai e joacă şi se pare că la noi, după ce au început să omoare şi oameni, nu numai copaci, se pare că mai există o singură măsură extremă: un embargo de tăieri de cel puţin 10 ani, să poată să-şi revină pădurea. Desigur, tăieri de siguranţă, tăieri de sănătate a pădurii şi lemne de foc, fără discuţie. Dar atât! Şi aceşti oameni care fac averi uriaşe netulburaţi de nimeni, de zeci de ani, în ţara noastră, de nicun DNA, de nici un fel şi care primesc nişte amenzi ridicole, simbolice şi care ucid plămânii noştri, ai tuturor… nu ştiu ce se va întâmpla cu ei, măcar să rămână fără banii ăia pentru care ucid”, a continuat Diaconu.

Deși e susținut de două partide – ALDE și ProRomânia -, actorul Mircea Diaconu susţine că este apolitic.

„Sunt singurul independent cu ştate. Din 2014 am candidat independent, în Parlamentul European am activat ca independent”, spunea Mircea Diaconu.