Ministrul Transporturilor promite investiţii uriaşe în infrastructură. Când va fi gata autostrada Ploieşti – Braşov.

565

Ministrul Transporturilor a declarat că autostrada Ploieşti – Braşov se numără printre proiectele „despre care se vorbeşte şi cu care nu s-a întâmplat nimic” de peste 15 ani. Cătălin Drulă a anunţat că săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul pentru studiu de fezabilitate pentru aceste proiect şi va cere firmei să livreze mai repede soluţiile.

„În ăştia 16 ani în care a mers greu nu s-a întâmplat nimic. Săptămâna viitoare ar trebui să semnăm sau, în fine, s-au trimis documentele către firma care a câştigat licitaţia pentru proiectul tehnic al acestei autostrăzi de la Ploieşti la Braşov. Aşa cum a fost lansat înainte de mandatul meu caietul de sarcini, este doi ani cred studiul de fezabilitate şi şase luni proiectul tehnic. Ceea ce vreau să fac este ca pe zonele uşoare şi pe zonele critice să conving firma să ne livreze mai repede documentaţia. De exemplu, ocolitoare la Comarnic, să ne scape problema de acolo”, a declarat Cătălin Drulă, la TVR1

Întrebat când va fi gata autostrada Ploieşti – Braşov, ministrul Transporturilor a estimat că execuţia tronsonului va dura 18-24 de luni.

„Trebuie să fie mai repede de 10 ani. (…) Studiul de fezabilitate care se semnează săptămâna viitoare este de doi ani şi eu aş vrea ca firma să îl livreze mai repede. Dacă îl livrează partea de la Comarnic mai repede, dăm drumul la execuţie. Execuţia o să dureze 18-24 de luni, e peste râul Prahova, e destul de complicat în zona respectivă”, a precizat ministrul.

Cătălin Drulă a mai afirmat că şi-a propus să realizeze un site pentru proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov, din momentul semnării contractului pentru documentaţie, pentru ca oamenii să ştie cum avansează lucrările.

De asemenea, ministrul Transporturilor şi-a propus ca în 2021 să fie recordul în materie de infrastructura rutieră şi feroviară, cu un buget de 8 miliarde de lei din fonduri europene nerambursabile şi contribuţie naţională, conform RomâniaTV

Foto cu caracter ilustrativ