Ministrul Sănătăţii a anunţat că România se îndreaptă spre vârful pandemiei. Nelu Tătaru a precizat că  românii trebuie să se obișnuiască să conviețuiască încă „două sezoane” cu coronavirusul.

Nelu Tătaru a anunțat că după ce România va trece de vârful pandemiei, toate spitalele vor deveni COVID-19.

„Poate după 15 mai să avem o scădere a numărului de infecții. Suntem în momentul în care avem mai multe focare, multe cadre medicale infectate, plus lipsă personal medical. Odată atins vârful, toate spitalele vor deveni COVID19. Mai avem și spitale de campanii. Căutăm spații pentru a relaxa situația spitalelor.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mai precizat că românii trebuie să se obișnuiască să conviețuiască încă „două sezoane” cu coronavirusul

„Noi trebuie sa ne obisnuim să convietuim inca vreo doua sezoane cu acest virus. O parte din populatie se va imuniza. O parte din populatia va invata sa se protejeze. Cred că se va transforma în gripă sezonieră, sper să stabilizăm virusul și să facem un vaccin. Ar mai putea fi un vârf în toamnă, dar nu de aceeași amploare”, a mai spus Nelu Tătaru,la Digi24.