Nelu Tătaru a anunțat, joi, că, l-a demis pe profesorul Adrian Streinu-Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.

Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri…

Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie.

Domnul Streinu-Cercel nu a obiectat față de această decizie.

Nelu Tătaru a explicat că în locul profesorului Adrian Streinu Cercel în comisie „va fi doamna doctor Adriana Pistol de la Institutul Național al Sănătății Publice”.

Premierul Ludovic Orban a catalogat joi documentul realizat de profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”, drept o „năstruşnicie”. Şeful Executivului este de părere că ideea carantinării pensionarilor este „de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet”, conform RomâniaTV