Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat, la România TV că, din estimările specialiştilor, se va înregistra diminuare a amplorii epidemiei generate de noul coronavirus după a două jumătate a lunii mai. El a avertizat, însă, că este posibil că avem parte de perioade grele cu cazuri grave, dar „dacă trăim din frică, rezultatele vor fi nefaste”.

„Ieri am fost la Arad. Este o situaţie la începutul Sucevei. Zic că am prins din timp Aradul. Avem şi acolo personal medical afectat. Nu este un focar atât de accentuat ca Suceava. Este un început, dar poate fi menţinut în focare răsleţe”, a explicat Nelu Tătaru, la România TV.

„O relaxare va fi după a doua jumătate a lunii mai. Vom avea un vârf spre sfârşitul lunii aprilie”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă este posibil că fie închise oraşe precum Aradul sau Deva din cauza răspândirii cazurilor de COVID-19, ministrul Sănătăţii a precizat că „atunci când dinamica din focar ne arată o transmitere accentuată şi locuitorii au o mişcare în afara focarului, atunci închidem acea localitate”.