Ministrul Muncii, despre impozitarea pensiilor: Luni va fi luată decizia

479

Ministrul Muncii, Marius Budăi,a declarat, că schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu va fi finalizată până luni.

„Vis-a-vis de pensiile de serviciu, eu am să le zic aşa cum scrie la lege, sunt câteva scheme care până luni vor fi decise, de impozitare sau de taxare. Sunt chestiuni discutate şi vor fi asumate prin rectificarea bugetară.

Este vorba în primul rând de separarea pensiilor pe contributivitate, acele pensii care se plătesc din bugetul asigurărilor de stat faţă de celelalte indemnizaţii sau pensii de serviciu care se plătesc din bugetul de stat. (…), conform pragurilor valorice apărute deja în presă, se vor taxa suplimentar”, a precizat Marius Budăi.

Potrivit unor surse,  pensiile sub 2.000 de lei rămân în continuare fără impozit, iar cele peste 2.000 de lei își mențin impozitul de 10%.

Pensiile speciale de peste 7.000 de lei vor fi impozitate cu 30%, iar cele peste 10.000 de lei cu 50%. Impozitul se va aplica doar sumei care depășește 7.000 de lei, respectiv 10.000 de lei.