Ministrul Justiției, Ana Birchall, i-a solicitat șefului ANP să facă verificări la Penitenciarul Rahova, după permisia care i-a fost acordată lui Liviu Dragnea

404

Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus, la solicitarea ministrulului Justiţiei, Ana Birchall, verificări la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, după permisia care i-ar fi fost acordată lui Liviu Dragnea.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgenţă a verificărilor care se impun la Penitenciarul Bucureşti-Rahova”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă după-amiază, de ANP.

Conform sursei citate, ministrul justiţiei va fi informat privind rezultatele verificărilor şi a măsurilor legale care se impun.

Dragnea se află la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 3 ani şi 6 luni de detenţie în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea ar fi solicitat o permisie de o zi, cu ocazia aniversării sale, iar în spaţiul public au apărut informaţii că a ieşit din penitenciar pentru 24 de ore.