Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că din partea statului nu vor exista probleme cu plata la timp a facturilor, pensiilor și salariilor, afirmând că pachetul de măsuri pentru susținerea firmelor afectate de epidemia de coronavirus ajunge la 2% din PIB și este un efort important pentru România.

”Astăzi aprobăm primul set de măsuri pentru susținerea economiei. Cumulat, este un pachet de aproximativ 2% din PIB. Un efort important pentru România. În funcție de evoluțiile din perioada următoare venim și cu alte măsuri.În acest moment este nevoie de noi toți. Este nevoie de fiecare pentru a susține economia. Companiile a căror activitate nu afost afectata în această perioadă este important să plătească taxele, impozitele și contribuțiile”, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu a dat asigurări că nu vor exista întârzieri la plata pensiilor și a ajutoarelor sociale.

”Trebuie să știți că nu vor exista probleme din partea statului cu plata la timp a facturilor, rambursarea TVA, salarii, pensii și ajutoare sociale. Trecem împreună peste aceasta perioada!”, a afirmat Florin Cîțu.