Virgil Popescu, ministrul Economiei, susţine că România nu va fi afectată, pe termen scurt, de scăderea drastică a preţului petrolului din Statele Unite, având în vedere că se consumă foarte mult petrol din producţia internă. El crede însă că economia globală va fi influenţată negativ de faptul că SUA nu reuşesc să vândă petrolul la un preţ corect.

„Pe termen scurt, România nu va fi afectată de scăderea drastică a preţului petrolului din Statele Unite. În acest moment, consumăm foarte mult petrol din producţia internă ceea ce face ca economia noastră să nu fie încă influenţată de criza petrolului din Statele Unite”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Ministrul Economie susţine că această situaţie este îngrijorătoare deoarece economia globală va fi influenţată în mod negati de faptul că Statele Unite nu reuşesc să vândă petrolul la un preţ corect.

„Pentru mine, ca ministru al Economiei, este îngrijorătoare această situaţie pentru că economia globală va fi influenţată negativ de faptul că SUA nu reuşesc, în momentul de faţă, să vândă petrolul la un preţ corect. Un preţ corect pe piaţă ne arată că o economie funcţionează optim”, a precizat ministrul Economiei.

Preţul petrolului american, cotaţie negativă pentru prima oară în istorie