Ministerul Sănătății informează că va fi livrată prima tranșă de vaccin anti COVID-19 destinat copiilor cu vârste între 5-11 ani

447

Ministerul Sănătății informează printr-un comunicat de presă că în perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani.

Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată.

Schema de vaccinare completă cuprinde 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, de 10 ug/doză, ce se vor administra intramuscular la un interval de 21 de zile.

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare (CNCAV) a anunțat deja că programarea în platformă se va putea face odată ce vaccinul va fi disponibil.

Prezentarea la vaccinare se va putea face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25.

Va exista și posibilitatea vaccinării la medicul de familie.

Foto cu caracter ilustrativ