Ministerul Justiției anunță confirmarea celui de-al patrulea caz de COVID-19, în persoana unui angajat al ministerului. Ancheta epidemiologică a DSP București este în curs de desfășurare.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a discutat astăzi, telefonic, cu cei trei angajați infectați cu SARS-COV-2. Starea lor este bună, au avut inițial simptome ușoare, în prezent sunt asimptomatici. Ministerul va rămâne în legătură cu cei trei și va iniția orice formă de sprijin necesar, în cadrul legii, pentru angajații săi aflați în această situație și pentru familiile lor.

Începând cu data de 14.04.2020, Ministerul Justiției va intra în regim de telemuncă până în data de 21.04.2020, în urma confirmării unui al treilea caz de COVID-19 în cadrul aparatului Ministerului.

Excepție de la această regulă vor face ministrul, secretarii de stat, cabinetul ministrului, serviciul de informații clasificate, direcția tehnologia informației, care vor continua să lucreze de la sediul ministerului.


Noul caz a fost confirmat ieri seară, 12 aprilie, și este un angajat al direcției contencios, aflat între contactele primului caz confirmat. Persoana nu a mai fost prezentă în Minister din data de 9 aprilie.