Mihai Fifor: Iohannis a eșuat în toate atribuțiile pe care le avea – din nepăsare, rea-voință și ambiție oarbă pentru un nou mandat

416

Secretarul general al PSD Mihai Fifor spune că motivarea CCR de ieri a arătat foarte clar că președintele Iohannis „a îngropat Constituția și democrația în această țară”.

„Același Klaus Iohannis a făcut de la tribuna Administrației Prezidențiale declarații care “aduc atingere onoarei și demnității unei categorii socio-profesionale care se bucură constituțional de protecție” și s-a contrazis flagrant în declarații, afirmând că nu el numește miniștri în situația dată, dar refuzându-i prin “aprecieri subiective” și declarații politice, fără o motivare scrisă, așa cum cere legea.

Iată deci cum CCR ne-a spus încă o dată, negru pe alb, că șeful statului își bate joc de legea fundamentală și de români, blocând cu bună știință activitatea guvernului. În orice altă țară, un asemenea președinte ar fi demisionat de mult, fiindcă a eșuat iremediabil în rolul său de garant al Constituției.

A eșuat în toate atribuțiile pe care le avea – din nepăsare, rea-voință și ambiție oarbă pentru un nou mandat – și continuă să facă rău, în mod conștient și intenționat, propriei țări. Klaus Iohannis a eșuat. România merită un altfel de președinte”, a scris Fifor, pe Facebook.