Mihai Dogaru, manager general al Veolia Energie Prahova și vicepreședinte al Petrolul Ploiești, acuzat de tentativă de mituire a unui arbitru

912

Din informațiile Digi Sport, persoană acuzată de dare de mită ar fi Mihai Dogaru, în vârstă de 44 de ani, vicepreședintele echipei Petrolul Ploiești și manager general al Veolia Energie Prahova, sponsorul clubului.

Acesta i-ar fi promis arbitrului  Andrei Antonie 5000 euro ca să influențeze rezultatul în așa fel încât argeșenii să piardă partida.

Dogaru a fost reținut și dus la audieri, cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul a decis însă să comute pedeapsa în control judiciar, potrivit unor surse apropiate digisport.ro.

Conducerea celor de la Petrolul a emis un comunicat oficial legat de acest scandal

”Ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la faptul că Direcția Generală Anticorupție a inițiat o investigație pentru presupuse fapte penale ale unui reprezentant al clubului nostru, dorim să precizăm următoarele:

FC Petrolul Ploiești nu are calitate procesuală în nicio cauză penală și înțelege respectarea caracterului nepublic al acțiunii demarate de autoritățile române.

Clubul tratează cu maximă seriozitate această situație și va depune toate eforturile pentru aflarea adevărului”, se arată în comunicatul ploieștenilor publicat pe site-ul oficial al grupării din Liga 2.

Interesul era unul mare pentru că, dacă una dintre formațiile aflate în partea de sus a clasamentului ar fi pierdut următoarea partidă, o alta, reprezentată de bărbatul prins în flagrant, ar avea șanse uriașe să intre în play-off ul pentru a intra în Liga 1.

Acțiunea flagrantului a fost organizată de DGA și de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Sursa foto: Facebook