Mihai Constantinescu, decorat post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

402

Înmormântarea lui Mihai Constantinescu, care a murit marți, la vârsta de 73 de ani, va avea loc joi, la ora 14.00, la Cimitirul Ghencea Militar din București. Joi dimineață, Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler pentru Mihai Constatinescu în semn de apreciere pentru întreaga carieră a artistului.

“În semn de apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii ușoare românești, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generații de interpreți, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler interpretului de muzică ușoară Mihai Constantinescu”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Mihai Constantinescu se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator.

Mihai Constantinescu avea 73 de ani. Rămâne unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești din anii 1970, alături de cântăreți precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea sau Cornel Constantiniu.