Mașini cu „daună totală” din SUA, aduse de bune în România, oprite în Portul Constanța. FOTO/VIDEO

634

Cinci mașini avariate în SUA, încadrate de americani la „daună totală”, au fost descoperite de polițiștii de frontieră din România, într-un container sosit în Portul Constanța. Autoturismele au fost aduse în țara noastră cu scopul de a fi înmatriculate, însă legea nu permite acest lucru și nici vânzarea pieselor provenite de la ele. Autovehiculele au fost confiscate de Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud, iar autoritățile fac verificări în acest caz.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea și lucrători din cadrul Registrului Auto Român, au descoperit în Portul Constanţa, în mai multe containere, cinci autoturisme înregistrate cu „daună totală”, care urmau a fi introduse în ţară. Conform legislaţiei în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată.

În perioada 08-10.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Registrului Auto Român, a verificat mai multe containere sosite în Portul Constanţa. Acestea erau încărcate, conform documentelor, cu cinci autoturisme avariate, importate din state din afara spaţiului Uniunii Europene.

Polițiștii de frontieră au făcut verificări specifice cu privire la autoturismele respective, provenite din Statele Unite ale Americii, constatând faptul că acestea figurează cu daună totală.

Având în vedere faptul că legislația din România prevede că autoturismele cu daună totală nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi folosite ca piese second-hand, Biroul Vamal de Frontiera Constanța Sud a dispus indisponibilizarea acestora, pana la definitivarea cercetărilor.

Verificările continuă, iar la finalizare vor dispuse masuri în consecinţă cu privire la autovehiculele respective.