Marcel Ciolacu,PSD: “Premierul, desemnat să guverneze, nu să pice! Cine este responsabil pentru declansarea crizei și instabilitate economică, domnule Iohannis?”

117

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat, după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că „poziţia PSD este principial incorectă”, afirmând că „atunci când vrei să guvernezi, îţi votezi Guvernul”. Ciolacu i-a adresat şi o întrebare şefului statului: „Deci cine este responsabil pentru declanșarea crizei și aruncarea României în instabilitate politică și economică, domnule Iohannis?!”.

„Sunt două chestiuni, într-adevăr. Și o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituției. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că ești sigur că ai voturile necesare și pentru pasul doi.

Vrei să guvernezi, îți votezi guvernul! Vrei să te faci de râs și să nu-ți votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ți pica guvernul tău!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu i-a adresat şi o întrebare preşedintelui Klaus Iohannis.

„Deci cine este responsabil pentru declanșarea crizei și aruncarea României în instabilitate politică și economică, domnule Iohannis?!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.