Marcel Ciolacu: PSD nu va participa la votul de învestire a Guvernului Orban

415

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, că PSD nu vor participa la ședința de plen pentru învestirea Guvernului Orban II, afirmând că parlamentarii social-democrați vor aștepta Decizia CCR.

„Decízia PSD este că luni parlamentarii vor fi prezenți la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a guvernului Orban. Așteptăm răspunsul CCR, dacă este constituțională, dacă premierul demis poate fi desemnat din nou”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

PSD susține că va modifica, în Parlament, OUG privind alegerile anticipate.

”Colegii mei au considerat că este inadmisibil să vii cu această OUG și fac referire la votul în orice circumscripție. Sunt ferm convins că vom avea discuții și cu alte paritde (…) cu privire la abordarea modificărilor din această OUG”, a precizat Marcel Ciolacu.

Congresul PSD ar putea avea loc pe 29 februarie sau pe 7 martie.

”Vom merge pe candidaturi. Am stabilit anumite modificări statutare, cum este lărgirea CEX și modificarea numelui CEX, intrarea de drept a organizațiilor cu cele mai mari scoruri în BPN. Am luat decizia de a nu avea niciun candidat care are o hotărâre definitivă a unei instanțe, indiferent că e vorba despre locale sau parlamentare”, a afirmat Marcel Ciolacu.