Marcel Ciolacu: „Eu nu dau nicio şpagă. Fac un apel la toată lumea – cui i se cer bani să sune la 112, să se ducă la procurori”

282

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a precizat, chestionat vineri la Hunedoara, despre darea de mită şi corupţie, că face un apel la oameni şi anume cui i se cer bani să sune la 112 şi să meargă la procurori.

„Eu nu dau nicio şpagă”, a afirmat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat despre corupţie, într-o conferinţă de presă.

Şeful Executivului a mai precizat că îndeamnă pe toată lumea să lupte împotriva corupţiei. „Să vină să îi ia! Şi pe cei care dau şi pe cei care cer. Avem avertizorii publici, legea trecută, jalon în PNRR. Fac un apel la toată lumea – cui i se cer bani să sune la 112, să se ducă la procurori. Nu poate un prim-ministru singur sau un Guvern să realizeze acest lucru. Haideţi să fim solidari, să spunem «a venit T zero». Hai să o facem. Nu am nicio problemă”, a conchis premierul Ciolacu.

Ciolacu a spus că ”au mai rămas foarte puţini” politicieni în PSD care să se afle în funcţii de foarte mulţi ani. ”Ce pot să promit foarte clar e ceea ce am făcut şi la alegerile trecute: nimeni care are o problemă penală nu va candida. Nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe listele PSD. E prima măsură. Şi pe urmă voi încerca cu toţi cei care sunt de foarte mult timp în funcţii administrative să avem o discuţie, să încercăm să se orienteze către alte provocări”, a mai afirmat liderul social-democrat.