Marcel Ciolacu: „Este un record mondial”, Guvernul „Orban-OUG”: 24 de ordonanţe de urgenţă într-o singură şedinţă.

464

Două luni au trecut de când şeful Executivului îi sfătuia pe liberali să nu care cumva să cadă vreunul în ispita de a scoate din joben ordonanţe peste ordonanţe. Marţi, potrivit liderului opoziţiei, Marcel Ciolacu, s-a intrat în şedinţa de guvern cu 24 de ordonanţe de urgenţă. Discutarea şi adoptarea lor a durat peste opt ore.

Salarii majorate pentru profesori

UPDATE: După o ședință maraton de Guvern, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a venit cu vești bune pentru profesori, care iau salarii mărite din această lună și ale căror venituri vor crește și în septembrie.

„Am adoptat trei ordonanțe de urgență, care țin de sistemul de educație:

  • OUG privind naveta elevilor
  • OUG privind Programul masa caldă pentru elevi
  • OUG privind costul standard pentru unitățile de învățământ de stat, particular și confesional

Prin costul standard pentru unitățile de învățământ se materializează și creșterea salariilor pentru profesori. Creșterea de la 1 ianuarie și din septembrie, creșterile salariale vor fi stabilite după hotărârea de guvern”, a spus Monica Anisie.

Dar poate că cel mai important lucru este faptul că aceste 24 de ordonanţe de urgenţă de azi ar putea fi puse în relaţie cu o declaraţie pe care o făcea la începutul lunii decembrie actualul prim ministru, Ludovic Orban. Acesta le transmitea liberalilor să fie pregătiţi de guvernare, avertizându-i să nu fie ispiţi să facă precum PSD şi să scoată „din joben” multiple ordonanţe de urgenţă, date fără niciun fel de analiză sau studiu de impact.

Să nu cumva să cădem şi noi în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanţe de urgenţă peste ordonanţe de urgenţă fără niciun fel de fundamentare, fără niciun fel de analiză, fără niciun fel de studiu de impact, care să provoace consecinţele dezastruoase pe care le-au provocat marea majoritate a ordonanţelor de urgenţă scoase de guvernarea care a trecut. PNL este un partid serios, este un partid puternic ancorat cu rădăcini, atât în istoria României, cât şi cu rădăcini în societatea românească”, a completat Orban.