Marcel Ciolacu, despre OUG privind alegerile anticipate: “Un Rai al fraudelor electorale. Vom sesiza de urgență Avocatul Poporului”

132

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că OUG pentru anticipate publicată în Monitorul Oficial legiferează turismul electoral, afirmând că va cere Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională această ordonanță.

„PNL a legiferat astăzi TURISMUL ELECTORAL! O ordonanță nelegiuită, cu aviz NEGATIV de la Consiliul Legislativ, care va transforma România într-un rai al fraudelor electorale! O batjocură la adresa democrației! Ce garanție vor avea românii că reprezentanții lor vor fi aleși corect?! Atât timp cât oricine va putea vota oriunde?! Este corect ca un bucureștean să decidă reprezentantul unui brașovean? Sau invers?”, a afirmat Marcel Ciolacu

PSD va sesiza de urgență Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR OUG de urgență.

”Lucrurile sunt clare: Orban încalcă statul de drept și s-a folosit de funcția pe care vremelnic o deține pentru a servi DOAR interesele PNL! Nimic pentru interesele românilor! Vom sesiza de urgență Avocatul Poporului ca să oprească acest șir întreg de abuzuri și ilegalități! Legiferarea turismului electoral de către PNL trebuie stopată la Curtea Constituțională!”, a conchis Ciolacu.