Președintele PSD Marcele Ciolacu a declarat, luni, că dacă noul coronavirus se va extinde PSD ar putea face Congresul online, afirmând că în partid nu există nicio tensiune. 

„Nu este nicio tensiune. Cum să fie vreo tensiune, dacă eu eram unicul candidat. Eu eram unicul candidat, veneam cu o echipă. Domnul Orban are o mare problemă, să rezolve problemele de criză politică în care suntem. Rămâne aceeași echipă de la început. Dacă coronavirusul continuă, e posibil să facem congresul online”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Declarația vine în contextul în care premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat că PSD a amânat congresul care fusese programat pentru 29 februarie nu din cauza virusului COVID – 19, ci „pentru că nu s-au înţeles între ei”.

Partidul Social-Democrat a anunţat, joi seară, că va amâna Congresul care ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, motivul fiind confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 în România.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum şi faptul că o parte însemnată a delegaţilor la congresul PSD (preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale) sunt implicaţi în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie”, au transmis reprezentanţii PSD.