Maramureș este primul județ în care se interzice ieşirea din casă atât ziua, cât şi noaptea. În plus, se instituie un program diferențiat, pe categorii de vârstă, în supermarket-uri și farmacii.

488

Județul Maramureș va institui și pe timpul zilei interdicțiile de circulație care sunt valabile acum numai noaptea la nivel național, respectiv deplasările persoanelor vor fi limitate și vor trebui să fie justificate și între orele 6:00 și 22:00. Este primul județ care instituie astfel de măsuri.

De asemenea, în HOTĂRÂREA nr. 14/2020 prin care, în completarea ordinului militar emis de ministrul afacerilor interne, se reglementează și accesul maramureșenilor în magazine, supermarket-uri sau farmacii.

Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei cu excepția umătoarelor excepții (vezi foto document). Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 00.00.

Categoria cea mai vulnerabilă la infectarea cu coronavirus o reprezintă populația cu vârsta peste 60 de ani. În acest sens, se instituie un program diferențiat, pe categorii de vârstă, privind accesul maramureșenilor în magazine alimentare, hypermarket-uri supermarket-uri, farmacii.

În acest context persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața, între orele 7-11, urmând ca de la ora 11 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Măsura este valabilă din data de 25 martie”, se arată în hotărâre.

Prefectul judeţului Maramureş, Nicolae Silviu Ungur, a declarat că decizia CJSU Maramureş a fost luată din cauză că, deşi informaţi, oamenii nu vor să respecte limitările privind distanţarea socială.

Foto cu caracter ilustrativ