Mai sunt 27 de zile până se termină programul Start Up Nation 2018-2019. Câte dosare s-au depus până acum?

1020

Programul Start–up Nation este programul de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație.

Obiectivul principal al Programului îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative. Programul se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Programul a fost inițiat de către Florin Jianu, fost ministru al Antreprenoriatului, care l-a introdus în programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu la începutul anului 2017. Până în acest moment s-a desfășurat o singură ediție, România Start-up Nation 2017, aceasta fiind a doua.

Programul Start Up Nation 2018 – 2019 s-a deschis pe 27 decembrie 2018 si mai sunt 27 de zile calendaristice până se închide, iar până în prezent s-au depus 14.830 de planuri de afaceri, posibilitatea de finanțare cu cei 200.000 lei oferiți prin program fiind de maxim 10.000 de proiecte, ceea ce dovedește un interes sporit pentru acest program.