În plină cursă pentru revenirea în primul eșalon, formația noastră nu a neglijat, în acest sezon, nici competiția „KO”. Cupa României a fost un obiectiv tratat pe măsura importanței sale, iar „lupii” se află în situația de a se lupta pentru accederea în „careul de ași” al întrecerii. Pe 04.03.2020, de la ora 17.30, pe „Ilie Oană”, FC Petrolul – Sepsi OSK Sf. Gheorghe!

Petrolul bate la porțile semifinalei Cupei României, iar lupii speră să anuleze diferența de eșalon și să contrazică socotelile hârtiei, cele care o dau pe Sepsi ca fiind echipa ce pornește cu prima șansă în confruntarea de la Ploiești. „Este adevărat, Sepsi pare favorită, dar, în fotbal, matematica este una alternativă. Ce știu cu siguranță este că avem datoria să ne luptăm pentru șansele noastre până la final, indiferent de cum sunt ele în procente! Întâlnim o echipă care arată foarte bine, o formație organizată, cu agresiviate, care primește foarte greu gol și este dificil de învins. Dar, asta ne motivează și mai mult, cu atât mai mult cu cât, dincolo de lupta care se duce în eșalonul secund, avem acum posibilitatea să știm la ce nivel ne situăm, raportat la elita fotbalului românesc”, a spus antrenorul Costel Enache în conferința de presă ce a prefațat întâlnirea de mâine după-amiază.

„Cred că va fi un meci echilibrat, în care există, bineînțeles, și posibilitatea să se ajungă până la loviturile de pedeapsă, dar sper ca băieții să fie concentrați și să nu aibă teamă de adversar. Respectul este una, dar teama este cu totul atceva! Trebuie să ne jucăm șansa cu încredere, să avem energie pozitivă și un spirit ofensiv pe care îl cer suporterii noștri”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Laurențiu Marinescu: „Vrem să mergem până la capăt!”

Pentru Laurențiu Marinescu, Cupa României este o competiție specială, „căpitanul” petroliștilor câștigând trofeul în trei rânduri, cu trei echipe diferite. Mijlocașul „lupilor” rămâne, însă, cu regretul de a fi ratat tocmai finala din 2013, din cauza unei accidentări, așa încât nu-și ascunde dorința de a ajunge, din nou, cu Petrolul cât mai departe în această competiție.

„Vom întâlni o echipă de Liga 1 și, judecând după difenrența de eșalon, se poate spune, astfel, că Sepsi are prima șansă. Dar, cu siguranță, vom da totul pe teren pentru a merge mai departe. Ne gândim la calificare și, de ce nu, chiar la trofeu, însă pentru asta avem nevoie de multă muncă și dăruire”, a spus Laurențiu Marinescu, în conferința de presă

Biletele pot fi procurate de la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă în intervalul 09.00 – 17.30, precum și online, accesând www.entertix.ro.

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) și Romică Bîrdeș (Pitești). Arbitru de rezervă va fi Cătălin Buși (Rm. Vâlcea), iar ca observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani, pentru arbitraj) și Mihai Andrieș (București, pentru organizare).