Ludovic Orban: Suntem în faza finala a rectificării bugetare pentru a asigura plata pensiilor şi altor cheltuieli necesare

412

Premierul Ludovic Orban a anunţat la România TV că este în faza finală a OUG privind rectificarea bugetară a bugetului de stat pe 2019 pentru a asigura cheltuielile necesare ale statului, inclusiv plata pensiilor şi alte cheltuieli sociale.

„Pot sa va spun că este necesara o crestere a bugetului pentru Ministerul Muncii cu 2 miliarde de lei dintre care o parte sunt pentru a asigura plata pensiilor si alte cheltuieli sociale. Trebuie sa crestem bugetul pentru sanatate, pentru CNSAS. Şi aici banii alocati sunt insuficienti pentru a asigura finanţarea spitalelor. De asemenea, este nevoie de cresterea bugetului si pentru decontarea concediilor de sanatate. Vom aloca pentru Ministerul Sănătaţii 2 miliarde de lei.

În mod evident este depasita tinta de deficit. Dacă ne-am încadra în ţinta de deficit asta ar insemna sa nu asiguram cheltuielile necesare, indispensabile, fara de care institutiile publice nu ar avea banii necesari. Vom aloca 600- 800 de milioane pentru a completa bugetele locale.  Sunt adm locale care nu mai au bani de salarii, cheltuieli de iluminat public, cheltuieli de functionare. Pentru a sisgura aceste sume va creste deficitul”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că preşedintele a spus foarte clar că aceste resurse trebuie asigurate, chiar dacă bugetul a fost prost croit. „La venituri exista un minus de 10 miliarde de lei fata de bugetul prognozat”.