Patru lideri de partide parlamentare şi liderul minorităţilor naţionale din Parlament i-au trimis luni o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, prin care îl somează pe acesta să poarte un dialog cu Parlamentul, după ce săptămâna trecută a lipsit de la o întâlnire cu aceştia.

Coaliţie PSD-Pro România-ALDE-UDMR şi minorităţi, în Parlament. Liderii celor patru grupuri politice i-au trimis, luni, o scrisoare premierului Ludovic Orban, în care îi cer consultări pentru stabilirea măsurilor, în contextul pandemiei de coronavirus. USR şi PMP nu şi-au pus semnătura pe document.

“Am trimis astăzi o scrisoare deschisă către premierul Orban alături de alți patru lideri politici: Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu Tăriceanu și Varujan Pambuccian. România a ajuns pe marginea prăpastiei.

Românii, mediul de afaceri ori specialiștii din toate domeniile afectate trimit cu toții semnale disperate că situația scapă de sub control și că nu se mai poate continua așa.

Dar PNL se face că face, refuzând orice comunicare cu celelalte instituții ale statului tocmai pentru a găsi și implementa, împreună, cele mai bune soluții pentru depășirea acestei crize.

Cred că este momentul ca PNL și Guvernul Orban să recunoască adevărul: nu gestionează cum trebuie nici criza sanitară și nici cea economică. Și mai cred că este imperios necesar să accepte, măcar în al 12-lea ceas, un dialog real cu Parlamentul”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a precizat că există o majoritate parlamentară puternică, majoritate izvorâtă din dorința fermă de a adopta un plan real de măsuri economice și sociale.

“Îl vom duce până la capăt! Locurile de muncă, puterea de cumpărare a românilor și capitalul românesc trebuie protejate! Depinde doar de PNL dacă vor să rămână sau nu izolați, dacă vor sau nu să pună umărul la ieșirea României din criză!”, a afirmat Ciolacu într-un comunicat de presă.