Premierul Ludovic Orban a anunţat, că deşi oamenii se vor putea plimba şi nu vor mai avea nevoie de declaraţie, după 15 mai, vor exista şi anumite restricţii. Se va respecta în continaure distanţarea socială şi plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maxim 3 persoane.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la B1, despre relaxarea măsurile după data de 15 Mai. „Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus Orban.

Premierul a precizat că vor fi găsite soluţii pentru a permite achiziţionarea de măşti şi pentru persoanele vulnerabile sau cele cu venituri mici.

Premierul Ludovic Orban spune că după 15 mai, când cetăţenii vor fi obligaţi să poarte măşti în toate spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun, le recomandă oamenilor să poarte măştile chirurgicale, cele cu trei pliuri. El recomandă instituţiilor care cumpără echipament medical să verifice conformitatea acestora. El a spus că cetăţenii vor avea nevoie de măştile chirurgicale clasice, cele cu trei pliuri.