Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Guvernul vine în sprijinul angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

Ludovic Orban a vorbit înaintea şedinţei de Guvern despre măsurile economice pe care Executivul le adoptă în perioada epidemiei de coronavirus.

„Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim în continuare cu foarte mare atenție ce se întâmplă în economie, nu doar în cea românească, pentru a căuta să găsim soluții pentru a reduce impactul negativ.

Deocamdată, măsurile la care ne-am gândit sunt măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a menţionat că foarte multe companii care sunt afectate în contextul epidemiei de coronavirus „sunt companii care funcţionau foarte bine, cu profitabilitate”.

„Aceste companii sunt afectate de o conjunctură pe care o considerăm de moment. Aceste companii vor avea capaciatea de a-și relua activitatea în bune condiții și de a folosi angajații pe care i-au format.

A nu susține aceste companii, înseamnă a nu susține angajații”, a afirmat Ludovic Orban.

Guvernul va lua măsuri pentru sprijini companiile afectate din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

„Vom lua măsuri în ceea ce privește asigurarea capitalului de lucru. Vizează toate companiile. Noi trebuie să asigură capitalul de lucru pentru a susține aceste companii.

Va trebui să injectăm bani în economie. Va trebui să creștem investițiile, alocările financiare. Va trebui să luăm măsuri care să permită dezvoltarea companiilor în domenii în care există oprtunități de dezvoltare.

Este păcat să nu folosim cererea de azi pentru a putea permite ca anumite companii românești să producă cele necesare pentru lupta cu coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban.