Ludovic Orban a fost prezent la instalarea ploieșteanului Dragoș Ciuparu în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației

522

Profesorul Dragoș Ciuparu a fost învestit, miercuri, în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației, el urmând să fie responsabil de domeniul Cercetării, la ceremonie fiind prezent și premierul Ludovic Orban.

„Am ca prioritate deblocarea finanțării programelor de cercetare, lansarea de competiții. Mi-am propus să fac competiții pe cel puțin patru instrumente anul acesta, din care sper și să contractăm ceva undeva în toamnă”, a spus Ciuparu, la ceremonia de învestire.

La eveniment a luat și parte și Ludovic Orban care a subliniat că este o premieră participarea sa la instalarea unui secretar de stat.

”Am ținut în mod deosebit să fiu prezent la preluarea oficială de către domnul profesor Dragoș Ciuparu a funcției de secretar de stat în domeniul cercetării, pentru a da un semnal puternic legat de faptul că guvernul nostru consideră că cercetarea este pilonul fundamental pe care se poate construi evoluția în bine a societății românești. Noi avem ca obiectiv prioritar un accent pus pe stimularea cercetării, indiferent unde se realizează ea, în institute de cercetare, în universități, cercetarea realizată în companii private, cercetarea realizată de freelanceri, de echipe de cercetare grupate strict pentru a realiza proiecte de cercetare și în orice alte entități.” a declarat Ludovic Orban

Dragoș Ciuparu este profesor universitar, cercetăror și, între 2010 și 2012, a fost președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Pe plan politic, Ciuparu a fost președintele PMP Prahova.

Conform CV-ului său, din 2012 până în prezent a fost profesor la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, iar între 2001 și 2005 a fost cercetător ştiinţific și lector la Universitatea Yale.

CV Dragoș Ciuparu

2012-prezent: profesor la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti

2010-2012: președintele Autorității Naționale pentru Cercetare Ştiinţifică, cu rang de secretar de stat

2008-2010: prorector responsabil cu Managementul, activitatea didactică învătământ superior şi cercetare la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti

2005-2008: conferențiar, apoi profesor la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti

2001-2005: cercetător științific/lector la Universitatea Yale, SUA

1999-2001: cercetător postodctoral la Universitatea Yale, SUA

1996-1999: doctor în Inginerie chimică la Universitatea Denis Diderot – Paris 7

1986-1991: Inginer în inginerie chimică la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești