La începutul acestei săptămâni au fost demarate, la Puchenii Mari, lucrările în cadrul proiectului de extindere a rețelei de apă și canalizare. Investiția, aprobată încă de la finalul lui 2017, începe de abia acum, întârzierea datorându-se, conform primarului Constantin Negoi, legislației românești foarte stufoase și procedurii de acordare a autorizațiilor și avizelor din partea instituțiilor statului.

Potrivit edilului, Constantin Negoi : „primele cupe de pământ din cadrul proiectului de extindere a rețelei de apă și canalizare au fost excavate în satul Moara și pe 4 martie 2020, încep lucrările și în satele Pietroșani și Puchenii Moșneni.

Cu toate că finanțarea acestui proiect,17.590.527,00 LEI, a fost aprobată încă din decembrie 2017, legislația românească foarte stufoasă și procedura de acordare a autorizațiilor și avizelor din partea instituțiilor statului ne-au făcut să pierdem mai mult de 2 ani.Astăzi, 3 martie 2020, asocierea de firme S.C.Atopum Invest SRL-S.C.Sava Serv Construct SRL-S.C. E-One Construct S.R.L., S.C.Sirius Proiectare Studii SRL, a inițiat cea de-a doua fază a proiectului de extindere prin poziționarea în comuna noastră a 3 echipe de profesioniști care vor crește gradul de modernizare și confort al comunei noastre prin lucrările în zona de apă, canalizare și racordare a acestei din urmă utilități la cele 3 stații de epurare existente, necesități de uz curent care ne vor plasa în rândul comunelor de rang european.

Lucrările se vor desfășura inițial cu prioritate pe anumite străzi care sunt incluse într-un program cu finanțare europeană ce vizează modernizarea lor prin turnarea unui covor asfaltic și refacere a podețelor de acces către locuințele cetățenilor și totodată se va face regularizarea șanțurilor de scurgere a apelor pluviale.”