Lista actualizată a țărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

620

Lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Persoanele care sosesc în România din aceste țări sau zone trebuie să stea în carantină. Italia a fost reintrodusă pe această listă.

Pe de altă parte, autoritățile au decis reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, numai că persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină ori sa aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

În autoizolare două săptămâni vor trebui să stea și cei care vin din Germania și Turcia.Sunt 43 de țări care figurează pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, majoritatea fiind din Europa.

LISTA ACTUALIZATĂ A ȚĂRILOR/ZONELOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România (ZONA GALBENĂ), conform Hotărârii nr. 1 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

????/????/?????????
▪️Africa de Sud**
▪️Andorra
▪️Austria
▪️Azerbaidjan
▪️Cehia
▪️Cipru
▪️Columbia
▪️Croația
▪️Curaçao
▪️Danemarca
▪️Elveția
▪️Estonia
▪️Georgia
▪️Germania
▪️Gibraltar
▪️Israel
▪️Italia
▪️Jersey
▪️Letonia
▪️Liban
▪️Liechtenstein
▪️Lituania
▪️Luxemburg
▪️Macedonia de Nord
▪️Marea Britanie
▪️Monaco
▪️Muntenegru
▪️Olanda
▪️Palestina
▪️Panama
▪️Polonia
▪️Portugalia
▪️Puerto Rico
▪️Republica Moldova
▪️San Marino
▪️Serbia
▪️Sint Maarten
▪️Slovacia
▪️Slovenia
▪️Statele Unite ale Americii
▪️Suedia
▪️Turcia
▪️Ungaria

*(date publicate de ECDC miercuri, 30 decembrie 2020, pentru perioada 14-27 decembrie);
**includerea pe listă a Africii de Sud s-a realizat datorită dovezilor de circulație pe teritoriul acestei țări a unor tulpini de virus SARS CoV-2, care prezintă multiple mutații.