Lia Olguţa Vasilescu: Depunem moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Negociem cu toată lumea pentru voturi

468

Liderii PSD au decis, luni, să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban ca urmare a cererii guvernului de angajare a răspunderi pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că demersul social-democraţilor „se va axa nu doar pe sancţionarea unui abuz, ci si pe necesitatea demiterii Guvernului PNL ca urmare a proastei guvernări”. „PSD este pregătit să-şi asume inclusiv riscul anticipatelor. Orice partid politic trebuie să îşi propună să intre la guvernare, mai ales în situaţii de criză cum este aceasta, din păcate”, a mai spus ea.

„Ca urmarea cererii Guvernului de angajare a răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, PSD va depune o moțiune de cenzură care se va axa nu doar pe sancționarea unui abuz al Guvernului Orban, care dorește să schimbe regula în timpul jocului, ci și pe necesitatea demiterii ca urmare a proastei guvernări.

De la învestire, Guvernul Orban s-a împrumutat cu suma de 20 de miliarde de lei, fără ca acești bani să fie direcționați către investiții„, a declarat Olguța Vasilescu, într-o conferință de presă.

Fostul ministru la muncii a adăugat că, potrivit anunțului premierului, nu se mai măresc nici veniturile românilor și se taie toate programele de sprijin, la toate acestea urmând să se adauge măsuri dure de austeritate.

„Să nu uităm și că ieri Ludovic Orban și-a recunosct intenția de a nu majora punctul de pensie la 1.775 de lei din luna septembrie, așa cum e prevăzut prin legea pensiilor, așa cum a recunoscut și că nu dorește creșera alocațiilor copiilor, a salariilor profesorilor și anuțând măsuri dure de austeritate, cum ar fi eliminarea scutirii de impozite la IT-iști„, a motivat deputata PSD.