Laurențiu Rebega (Pro România): Ne paște falimentul cu acest Guvern de circ care face trucuri magice cu bani pe care nu-i are

406

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, a declarat că în contextul anunțului BNR despre creșterea datoriei externe că ”toate creșterile bugetare cu care se laudă Guvernul provin din împrumuturi externe. Aceasta este, de altfel, singura performanță a Executivului: aducerea datoriei externe a țării la aproape 100 de miliarde de euro. Cine va plăti aceste împrumuturi? Poporul român. Scopul acestor împrumuturi este acela ca Guvernul să se poată lăuda că economia duduie și să raporteze triumfalist creșteri semnificative a banilor alocați pe diferitele capitole bugetare sensibile. Ceea ce duduie în România este incompetența guvernamentală și industria împrumuturilor. Culmea este că acest Guvern nu se pricepe nici la împrumuturi și face o treabă proastă, pentru că ia bani din ce în ce mai scumpi din cauza atacurilor pe care le proferează la adresa celor de la care împrumută”, a declarat acesta pentru stiripesurse.ro .

Întrebat care este sistemul de funcționare al bugetului, Rebega a atacat Guvernul la scenă deschisă: ”România are neșansa să fie condusă de un Guvern care trăiește în imaginar și care funcționează pe datorie. În ficțiunea pe care a creat-o, România se dezvoltă și produce mai mult, în timp ce, în realitate, trăim pe datorie. Guvernul însă amână plata scadenței, știind foarte bine că această povară se va transfera pe guvernările viitoare și pe generațiile care vor urma și care vor trebui să plătească din greu pentru producția cinematografică regizată de actualul Executiv în care titlul filmului este frumos, realitatea este colorată cu minciuni și realizări false, în timp ce țara nu doar că stagnează, dar dă înapoi din punct de vedere al economiei reale și al puterii de cumpărare a cetățenilor”.