Laurențiu Rebega de la PRO România, a publicat un sondaj făcut de Parlamentul European asupra intenției de vot la alegerile europarlamentare

485

Parlamentul European a dat publicității un sondaj foarte amplu, desfășurat în toate statele-membre, asupra intenției de vot la alegerile europarlamentare.

Unele elemente vă sunt deja cunoscute:

România va avea un deputat în plus, adică, în total, 33, ca urmare a redistribuirii unor locuri deținute până acum de Marea Britanie.

Partidul nostru, PRO România, se află pe locul trei în intențiile de vot, cu aproape 10%, iar tendința este de creștere. Este important să atingem un bazin electoral cât mai larg. PRO România nu este și nu dorește să fie un PSD mai mic. Oricine vrea să acționeze pentru interesele României este binevenit alături de noi. Trebuie să dovedim acest lucru.

PSD, dar și PNL se află în derivă, ca urmare a inconsistenței acțiunilor lor politice la guvernare, respectiv în opoziție. Tot în creștere se află și USR și PLUS.

Marile grupuri politice europene – PPE și S&D – sunt într-o scădere accentuată. În Occident, cetățenii au sentimentul că aceste partide au devenit învechite, rigide, preocupate de aranjamente de culise și, în consecință, predispuse la corupție.

Grupurile politice antisistem sunt în creștere. Însă există diferențe mari între acestea.

Alegerile din mai vor însemna, foarte probabil, o resetare majoră a politicii europene. România, prin europarlamentarii săi, trebuie să fie o parte a soluției, nu o parte a problemei/problemelor care trenează de zeci de ani. – a declarat europarlamentarul Laurențiu Rebega, PRO România