Miercuri, pe 15 aprilie, la Sinaia a intrat în vigoare măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile publice. Aceasta poate fi înlocuită cu fulare sau eșarfe, având în vedere că echipamentele de protecție sunt, în continuare, greu de găsit sau foarte scumpe.

„De astăzi, purtarea măștii de protecție sau a altui mijloc de protecție a gurii și nasului (eșarfe, fulare sau articole vestimentare care acoperă integral nasul și gura) este obligatorie, astfel încât să nu se elimine secreții. Excepție de la această măsură se fac pentru deplasările scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie.

Companiile private și de stat au obligația de a asigura angajaților mijloace de protecție a gurii și nasului, iar angajații au OBLIGAȚIA purtării lor, în permanență”, au transmis reprezentanții Primăriei Sinaia, menționând că nerespectarea măsurii se sancționează contravențional cu amendă în valoare de 100 de lei pentru persoane fizice și de 2.500 de lei pentru cele juridice.”