La Ploiești, se blochează o stradă importantă pentru a pune mese si umbreluțe

1303

O stradă foarte circulată din Ploiesti, Str. Ana Ipătescu, a fost închisă circulației publice zilele acestea, peste noapte, proprietarii imobilelor (marea majoritate ;)) din zonă fiind luați prin surprindere. Decizia, conform surselor noastre, este permanentă, iar aceasta a fost luată fără o consultare publică de către Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației al cărui președinte este primarul Andrei Volosevici și fără o hotărâre de consiliu local în acest sens.

Deși strada este inclusă în planul de intervenție al pompierilor ca cea mai rapidă cale de acces dintre Bulevardul Castanilor si sediul formatiunii de pe strada Rudului, motivul oficial al închiderii străzii pare a fi dorința restaurantelor din zonă, a unuia în mod special, de a pune mese și umbreluțe pe stradă. Despre acest subiect, întoarcerea unei celebre familii politice în deciziile importante ale urbei, despre abuz și complicitate a organelor statului vom reveni.

Până atunci publicăm declarația dată în exclusivitate publicației noastre de unul dintre proprietarii unui restaurant de pe strada cu pricina: „Nu ne-a întrebat nimeni nimic, prima dată am crezut că are legătură cu zilele orașului. Au adus niște ghivece de lemn prima dată, apoi de beton și le-au pus în mijlocul străzii. Pe aici au fost invcendii, în fiecare zi treceau pompierii și salvările. Nu înțeleg cine și de ce a blocat strada și în ce scop. Avem niște autorizații… Nu mai putem face aprovizionarea, au fost diminuate locurile de parcare…”.

De operaținuea de blocare efectivă a străzii s-a ocupat personal directorul adjunct al SGU, Alin Dănilă.